Slaap informatie

Melatonine wordt aangemaakt door hormonen. Bij pasgeboren baby's is de aanmaak nog niet van toepassing. Maar je kunt als ouder wel je baby een beetje helpen om het circadiaans ritme in te richten.
Wanneer je je baby borstvoeding op verzoek geeft, is het soms lastig om te bedenken hoe je dit moet combineren met een slaapschema. Borstvoeding geven is het mooiste wat er is. Maar kan soms wel een uitdaging zijn als je op verzoek voedt en geen ritme hebt. Ritme is soms van belang bij kindjes die lastiger slapen. Structuur bieden kan dat goed helpen.

Hoe slaapt een baby. Van 0-4 maanden oud. Wat kan je verwachten als ouder. 7 stappen over de eerste paar weken met je pasgeboren baby.
Een verzwaringsdeken gebruiken bij een baby? Wanneer kan je veilig een verzwaringsdeken gebruiken, vanaf welke leeftijd. Zijn er speciale kinder verzwaringsdekens?

Bijna iedere (aanstaande) ouder heeft een babynestje in huis. Hoe kan je dit product het meest veilig gebruiken of kan dat helemaal niet?
Nachtmerries en nachtterrors zijn twee verschillende gebeurtenissen. Waarbij nachtmerries vaak een voorstelling of herinnering kunnen zijn van wat een kindje heeft meegemaakt is een nachtterror of nachtangst ineens een reactie (vanuit het brein) in de slaap waarbij er geen herinneringen aan gekoppeld zijn. Bij een nachtmerrie is een kindje wakker, vaak verdrietig en weet hij of zij goed waarom ze wakker werden. Nachtmerries lijken heel echt. Misschien heeft hij of zij iets engs op de TV gezien...

Wat is white noise en hoe gebruik je een slaapwekker? Lees er alles over hier...
Wetenschap van slaap
Hoe werkt slaap bij een baby en hoe bij een kind? Hoe weet je wanneer je kindje naar bed moet? Wat is de beste tijd voor slaapjes overdag en wat is de beste bedtijd?...

3-2-1 slaapjes
Slaapt jouw kindje nog drie keer op een dag maar denk je dat twee slaapjes ook voldoende kan zijn. Lees hier hoe je dat het beste kan doen...
Wintertijd
Wintertijd, slaapt je kindje gewoon door op het nieuwe ritme of is hij/zij helemaal ontregeld?

Meer weergeven