Borstvoeding op verzoek en slaaptrainen.

Als ouder zoek je vaak de balans tussen voeding, slaap en verzorging. Borstvoeding op verzoek is een veelbesproken onderwerp, vooral in combinatie met het vaststellen van een slaapschema voor je baby.

Borstvoeding op verzoek houdt in dat je je baby voedt wanneer hij of zij daarom vraagt, in plaats van voedingen geven op schema. Dit betekent dat je de signalen van je baby leert herkennen, zoals smakken, zoeken naar de borst, huilen of onrustig worden, om aan te geven dat ze honger hebben. Door op deze signalen te reageren, help je je baby om zelf aan te geven wanneer ze willen eten. Het kan ook de melkproductie bevorderen en kan de band tussen moeder en kind versterken.

 

Het geven van borstvoeding op verzoek kan wel leen uitdaging zijn wanneer je tegelijkertijd een slaapschema voor je baby probeert te volgen. Een goed slaapschema kan echter helpen bij het creëren van voorspelbaarheid en rust voor zowel de baby als bij de ouder. 

Het is belangrijk om te onthouden dat jouw kind uniek is en wat voor de ene baby werkt, werkt niet per se voor de andere. 


Het voeden op verzoek kan naadloos worden geïntegreerd in een slaapschema van je baby. Het zal wel even puzzelen zijn. Bijvoorbeeld je baby na elk slaapje een voeding aan te bieden en misschien ook nog een keer voordat je je baby weer in bed legt. Zo blijf je een beetje flexibel, maar hou je wel de ruimte om mee te gaan met het slaapschema. 

Jouw baby ontwikkeld en groeit in een snel tempo. De slaap- en voedingsbehoeften van je baby kunnen van dag tot dag veranderen. Het is dus essentieel om te kijken en luisteren naar de signalen van je baby, zodat je kunt reageren op wat op dat moment het beste voor hen is. Al is dat soms best lastig. Baby's geven soms niet de juiste signalen of ouders kunnen ze lastig herkennen. 

 

Sommige baby's hebben meer slaap nodig terwijl andere baby's vaker willen drinken. Raadpleeg altijd een professional zoals een lactatiekundige, kinderarts of JGZ-arts wanneer je twijfelt over de hoeveelheid groei je baby doormaakt. 

 

Het geven van borstvoeding op verzoek in combinatie met het vaststellen van een slaapschema voor je baby kan een uitdaging zijn, maar het is zeker haalbaar. Door open te staan om de behoeften van je kind te herkennen, flexibel te blijven en een gezonde balans te vinden tussen voeding, slaap en verzorging, kun je een omgeving creëren waarin je baby goed gedijt. 


 

Liefs, 

 

Marilot

Reactie schrijven

Commentaren: 0