Melatonine wordt aangemaakt door hormonen. Bij pasgeboren baby's is de aanmaak nog niet van toepassing. Maar je kunt als ouder wel je baby een beetje helpen om het circadiaans ritme in te richten.
Hoe slaapt een baby. Van 0-4 maanden oud. Wat kan je verwachten als ouder. 7 stappen over de eerste paar weken met je pasgeboren baby.

Een verzwaringsdeken gebruiken bij een baby? Wanneer kan je veilig een verzwaringsdeken gebruiken, vanaf welke leeftijd. Zijn er speciale kinder verzwaringsdekens?
Bijna iedere (aanstaande) ouder heeft een babynestje in huis. Hoe kan je dit product het meest veilig gebruiken of kan dat helemaal niet?

Nachtmerries en nachtterrors zijn twee verschillende gebeurtenissen. Waarbij nachtmerries vaak een voorstelling of herinnering kunnen zijn van wat een kindje heeft meegemaakt is een nachtterror of nachtangst ineens een reactie (vanuit het brein) in de slaap waarbij er geen herinneringen aan gekoppeld zijn. Bij een nachtmerrie is een kindje wakker, vaak verdrietig en weet hij of zij goed waarom ze wakker werden. Nachtmerries lijken heel echt. Misschien heeft hij of zij iets engs op de TV gezien...
Het werk als slaapcoach
Wat doet een slaapcoach en waarom zou je een slaapcoach inhuren?

Marilot
Zelf heb ik twee prachtige kinderen en hoe sliepen zij en wat deed ik daaraan?
Hoe werd ik slaapcoach
Een gedegen opleiding met een groot team van professionals...

Wat is white noise en hoe gebruik je een slaapwekker? Lees er alles over hier...
Wetenschap van slaap
Hoe werkt slaap bij een baby en hoe bij een kind? Hoe weet je wanneer je kindje naar bed moet? Wat is de beste tijd voor slaapjes overdag en wat is de beste bedtijd?...

Meer weergeven