White noise / Slaapwekker

Een white noise machine is een apparaatje wat een achtergrond ruis produceert. Sommige kinderen worden daar erg rustig van. Woon je bijvoorbeeld aan een drukke straat met veel lawaai dan kan een white noise apparaatje die geluiden een beetje onderdrukken. White noise apparaten zijn speciaal ontwikkeld voor baby’s en kinderen en is het geluidsniveau afgestemd op het aantal decibel wat niet schadelijk is voor het gehoor van je kindje. Check altijd hoeveel decibel een white noise apparaat produceert.

Je kunt een white noise apparaat vanaf de geboorte inzetten en het maakt niet uit tot welke leeftijd je het gebruikt.


De slaapwekker kan helpen om je kind ‘s morgens wat langer in bed te houden. Met kleuren of plaatjes laat een slaapwekker zien hoe laat het is. Ik raad een slaapwekker aan vanaf 2,5-3 jaar omdat kinderen dan pas een beetje regels kunnen begrijpen: ‘Als de wekker groen is/ als het schaap zijn ogen open heeft, mag je uit bed komen’


Leg bijvoorbeeld een Lego/Duplo blokje in het groen ernaast zodat je je kind kan herinneren wat de kleur ook alweer was.

Welke slaapwekker het fijnste is, is per kind en ouder verschillend. De een vindt kleuren beter werken de ander als er fysiek iets veranderd (dus een schaap wat zijn ogen open doet) misschien kan je er even eentje lenen van een vriend of vriendin of het überhaupt bij jullie werkt ⏰


🌙


Liefs,


Marilot


Reactie schrijven

Commentaren: 0